torek, 29. januar 2008

Jaz pa grem v Francijo


Ker je konec tedna bil izredno sončen in lep, smo se z mojim obiskom odpravile na dva izleta. V soboto v Conimrigo, najstarejše rimsko mesto na Portugalskem, kjer smo lahko občudovale arheološke ostnake in malo manj posrečeno rekonstrukcijo. V nedeljo pa na atlantsko obalo v Figuero da foz, kjer smo si privoščile nedeljsko kosilo v Pizza hotu (tudi jaz sem naredila izjemo, kjub temu da sem se ves čas uspešno držala diete).
Kdor bi želel podrobnejši opis našega izleta lahko pogleda na www.manuela-volmajer.blogspot.com (ker se je Manuela ful vživela in ogromno napisala).
Zdaj pa sem dva dni izkoristila za zbiranje vseh dokumentov in pakiranje, ker se morem danes izselit iz moje lepe, male sobice. Tako da mi je zdaj pa res počasi jasno, da je vsega konec. Nič več počitnic!!!Ampak se še ne dam, še danes ponoči odpotujem z Manuelo in Lucijo v Francijo!!!Ful se že veselim, potem pa se še samo pridem poslovit od vseh v Coimbri in 4.2. zvečer se dokončno odpravim smer Slovenija!!!Tako torej.....na pustni torek se že vidimo ;)-bomo vidli če me boste prepoznali!

četrtek, 24. januar 2008

KONČNO POČITNICE






Najprej da se pohvalim z opravljenim izpitom iz portugalščine 2.!!!Tako sem ponosna nase, da kr ne morem verjet!Drugače pa so se mi včeraj pričele prave počitnice!(ha ha-ker drugače pa je blo tak naporno)Po težkem portugalskem izpitu in po še težjem izpitu iz Evropske unije (kjer je profesor resnično zahteval od mene, da na 4 straneh v PORTUGALŠČINI opišem kakšno avtonomnost uživajo države članice- sicer sem potem nekaj spacala, samo še zdaj ne vem kako uspešno) in po malo lažjem izpitu teorije televizije, sem si počitnice pravzaprav prav zaslužila.
Še boljše pa je to, da sta od včeraj pri meni na obisku tudi Manuela in nejna prijateljica Lucija, ki drugače uživata v erasmus življenju v Franciji.
Po celodnevnem ogledu in slikanju Coimbre in nas seveda, smo si skuhale odlično (dietno) kosilo in si izmenjale neverjetno veliko dogodivščin in izkušenj. Kot prave erasmovke na kupu, gremo zvečer na pravi (glede na francoske razmere) poceni pir. Obe namreč pravita, da je pri meni zelo lepo in poceni ;)

sobota, 19. januar 2008

Po 3 tednih domače,snežne pravljice doma-spet nazaj

Dom, doma, z domom-prizam doma je še vedno najlepše!Prav na dan prihoda je v Sloveniji začelo snežiti, tako da sem doživela beli božič in sneženo novo leto!Bilo je čudovito!Smučala sem, tekala na snegu, hodla v terme, se družla z mojim lubijem in celo šla na fax pogledat!Obiskala seveda tudi vse kolegice in trenirala pri Tigricah in poučevala Žabice!Kot vidite mi ni bil dolg čas in ker je blo tako lepo, mi sploh ni bilo za it nazaj v Coimbro!
Še dobro da je šal z mano moj bratec Matej in tako sva prve dni ful potovala, da sem mu malo razkazala Portugalsko, potem pa še malo čagala v Coimbri, ker se je žal poslovila ena izmed najboljših kolegic v Coimbri-Agata in odšla za vedno nazaj na Poljsko.
Odkar pa je šal še Matej pa se v bistvu samo učim!Včeraj sem mela prvi izpit in bil je še težji kot sem pričakovala, ampak bo!Pred tem pa mi je en izpit(ko sem se celo noč učila)odpado, ker profesorja ni blo-NEVERJETNO!Portugalska pač!
Tako imam naslednji teden še 2 in potem že pride Manuela in njena prijateljica!!!!!!!!In potem gremo skupaj še v Francijo, da vidim kakšen je kaj erasmus v Franciji. Potem imam 1 dan da spakiram in grem domov!
Ja hitro je in bo minilo, samo se je vedno fajn vrnit domov ;)

PS:Slikic pa žal ni, ker me nekaj jezi nalaganje fotografij!