nedelja, 9. september 2007

MOJI NOVI PRIJATELJI

Kot erasmus student spoznas na dan priblizno 10 ljudi in seveda si ne mores zapomnit vseh imen, saj so ena lazja druga tezja in ce si zelis shranit stevilko od koga, imas problem, saj ne ves kako bi ga poimenoval. Vendar sem razvila svojo finto. Ko pac moras vpisat ime, vprasas kako se crkuje!haha!
Zelo tezko sem si zapomnila tudi imena od mojih sostanovalcev. Zelo prijazni francoski par :Oriana in Vincent ter dva italijana Jonathan in Antonio. V glavnem ko sta se vselila italijana smo meli pasta vecer in sta skuhala testenine za vse nas in se za vse njune kolege. Bilo je tocno tako kot sem si predstvljala erasmus. Polno razlicnih nacionalitet in ljudi ter kultur. Pasta je bila seveda tudi odlicna. Naslednji vecer pa smo meli bolj francoski vecer in sta francoza pekla palacinke, vendar slane z vsem kaj sta se spomnila. Blo je odlicno in seveda smo meli spet polno hiso ljudi, vendar si takoj opazil razliko. Francoza sta bolj alternativca in taksni so tudi njuni kolegi. Ful se zabavam v opazovanju in primerjanju. Se tukaj drzi pregovor, pokazi mi tvoje prijatelje in povem ti kdo si. Edino kaj mene zdaj po teh dve zelo zabavnih vecerih skrbi je, da ne vem kaj naj jaz skuham. Kaj tipicnega slovenskega???Ne znam. Jaz znam samo palacinke in testenine!
V glavnem moram se domislit kake dobre in enostavne stvari. Če ima kdo kako idejo naj mi pise!
Torej pridemo tudi do mojih novih prijatejev. Ozji krog teh sestavlja nemka Yvonn, s katero se druzim ves cas in je ful v redu, čeprav misli, da v vseh drzavah vzhodno od nje ljudje zivimo tezko in revno zivljenje.HJA!Temu se pa lahko jaz in moji prijatejici iz Poljske in Madzarske samo smejimo. Smo prav zabavna in pisana druščina. Včeraj smo se odpeljele na plazo bolj proti veceru (ker mi imamo tukaj 30 stopinj), da bi se malo posoncle in potem sle ven na plazi v kaki bar in potem z prvim vlakom (6.35) domov. Vendar smo se ze na plazo vozile 2 uri, ker je nekdo nardil smamor in se vrgel pod vlak. Bilo je grozno, ne samo situacija ampak tudi to, da itak nismo nic razumele. Ko smo pa prispele na Figurelo de Foz (najblizja plaza) pa je bilo tako mrzlo. Da smo sle na plazo samo spit sampanjec in potem jest. Vendar se je spalcalo, če ne druga vsaj zaradi slik, ki smo jih nardile. Nato smo se odlocile, da se vrnemo in gremo ven. Po dolgem iskanju in veliko alkohola, se jaz vedno nisem bla pijana(jaz sem postala odporna), smo sle v najdrazji in najbolj brezvezen klub v mojem zivljenju. V glavnem naplesale smo se in se proti jutru vrnile domov. Se vedno cakamo, da se zacne semester in pridejo se vsi ostali studenti, ker takrat so prave cage. Zdaj je ura priblizno 13. Vsi se spijo. Jaz pa bluzim in se dolgocasim. Skoda da so vse trgovine zaprte, ker bi vsaj mela kaj za delat. Tako da manijaki na cevlje (Katarina in Misa) ne hodit sem!Ker majo tako lepe in poceni cevlje, da bi vse pokupla.
Torej zdaj bom se uzivala mojo nedeljo, potem pa se jutri zacne spet moj intenzivni tecaj portugalscine!
Aja in nisem vec edina slovenka tukaj, ampak sma ze dva!!!!

5 komentarjev:

Healthyliciously pravi ...

aaaaa ful dobr! :)) Ful hude slikce!! Jst bi tud šla na plažo, hehe :)) Pozdravi Blažkota kaj ;)

Unknown pravi ...

punce že planirajo obisk pri tebi...anja pa tamara tak, da nam javi kdaj imaš kaj prosto
jaz razmišljam, da bi se jima pridružila in glede na tvoje poročilo o čevljih pridem s praznim kovčkom ;))
skuhaj jim tipično slovensko kosilo - za recepte pa vprašaj mamo- tigrice verjamemo v tvoje kuharske sposobnosti!!!! ti bo že uspelo :)

Unknown pravi ...

Hm... kaka zenska pa si :P

Skutni struklji

Sestavine
Skuta - polnomastna 500g
Sol
Jajce - kokošje 2 kosa
Kisla smetana 180g
Vlečeno testo 1 kos



Priprava
Skuto solimo, jo zmešamo z jajci in kislo smetano.

Vlečeno testo vzamemo iz vrečke, ker vem da ne bos sama testa naredila. 3 plošče položimo na pult in jih premažemo z vodo.

Enakomerno jih namažemo z skutnim nadevom in jih zvijemo v štrukelj.

Štrukelj zavijemo v kuhinjsko krpo in ga kuhamo v vreli slani vodi 20 min.

Ko je štrukelj kuhan, ga vzamemo iz vode in počakamo nekaj časa da se nekoliko ohladi, šele nato ga narežemo.

Serviranje
Kuhane in narezane štruklje lahko potresemo z na maslu prepraženimi drobtinami.

No upam da ti bo uspel kej spacat, pa pokazat, da tut slovenske zenske znajo kuhat nacionale jedi :P

Unknown pravi ...

hej, barbi... vidim, da ti dogaja :) mam sporočilo za tebe od naše sosede v lj - one norice.. me je vprašala kje si, pa sem ji rekla kje in mi je rekla naj te nemudoma pokličem in ti povem naslednje: enkrat je imela nekaj s portugalsko nogometno reprezentanco (asistentka al kaj je bla - ja, valda) in ti sporoča, da njihovi nogometaši brcajo ženske in to tak, da ti ritne kosti v p.... ostanejo! citirala sem jo! zdaj pa me je 2 dni gnjavla, če sem te že poklicala.. po novem čuva svoj pepelnik na hodniku, ker so ji že dva vkradli-čefurji baje (pa od kraljice Elizabete sta bla).. za crknit!!! v glavnem: pazi se nogometašev :)uživaj še naprej, v kratkem pa ti javim, kdaj te obiščem :)

Maša pravi ...

Hej!
Jst sm prva pogruntala to, da si zapomniš imena od folka s telefonom!!!- tko da hočem avtorske pravice:)..očitno študentje na izmenjavi že začenjamo mislat na enak način...zdej sam še pazi, da ti ne bodo šle same bedarije po glavi (tko kot men:):)