torek, 16. oktober 2007

Joj kak fajn je erasmus




Kaj holeš več!Že skoraj vsak večer sem povabljena na večerjo ali pa jaz skuham kaj za moje erasmus prijatelje!V nedeljo smo meli spet pizza večer in nardili smo ogromno pizze, tako da sem jo dobila še za domov!Včeraj je kuhala Agata poljsko hrano!Jedli smo ribe z rižem (končno dobre ribe, ker mamo ribji market zraven hiše pa se še nikoli nismo spravli jih kupit in skuhat) in potem tako dobro sladico z jabolki!Čisto enostavno-enaka masa kot za palačinke, vendar malo bolj gosta in potem narezane jabolke vmes!!!Zakaj se nismo tega tudi mi kdaj prej spomnili??
V glavnem spet je vsega ostalo polno, tako da mam zdaj hladilnik poln dobrot!
Vsak torek pa se po predavanjih dobimo pri eni in zajtrkujemo skupaj in spijemo veliko kave!!Ja kako nam gre lepo!Samo se ne vrti vse okrog hrane ;)
Naša druščina Agata, Yvonne, Csilla in jaz (na slikah pa je tudi prijateljica od Yvonne, ki je na obisku) smo postale kot prijateljice iz Sex and the city :) Po vsaki noči se dobimo na kavi, da si poročamo kako je bilo!Kje sta Cilla in Yvonne prespali (hihi) in kolko telefonskih številk je katera zbrala (razen mene, ki jih ne zbiram :))Čeprav na koncu sem bla zmagovalka jaz!Ker smo šle v trgovino in sta naju nagovorila dva misionarja katoliške vere in smo zrecitirale standarne podatke :Slovenia, Poland, Germany, Hungaria. In potem public relations, chemistry, law, social sciences. Nakar mi je Jezus (eden izmed misionarjev) dal številko in rekel, da če bomo imele kakšen problem, da naj se kar oglasimo!ha ha .......
Tako da mam zdaj Jezusovo številko ;)
Drugače sem v pričakovanju mojega prvega obiska (Anja in Tamara) in že mam prav plan!!V glavem punci-v petek PALAČINKE-jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Men se zdi, da ti pišeš samo o hrani in o tem kak dost jeste, medtem, ko bi za manuelo rekla, da je na dieti al pa strada, ker hrane niti omenla ni ;) Da ne boš narobe razumela- ni nič narobe, da nam poročaš o svojih prehrambenih navadah na Portugalskem.. Internacionalna kuharica!!!

Lp

japka pravi ...

Kaj pa pijete? Na mizi vidim neke čudne flaše... pa skoz se nekaj pije, kaj je zdaj to??? Nek šampanjec, pa... sladkor??? Absinth??? :)