sobota, 8. december 2007

Veseli december je tu in samo še 1 teden in grem domov!



Hja in smo ga dočakali!Veseli december!Čeprav pri naših temperaturah nimaš občutka, da je spoh že zima. Vendar je narava poskrbela, da tudi mi bogi erasmusi začutimo malo božičnega vzdušja in ponudila ravno za 1. december z neverjetnim mrazom in zimsko meglico. Prav tako so po celem mestu namestili novoletne lučke in veliko dravo z jaslicami. Edino kaj manjka je kaki božični market s kakim kuhanim vinom. Saj zato pa sem tukaj jaz!
Priredila sem namreč predbožični party in spekla bule (take cometove rolice) in skuhala kuhano vino, seveda pa tudi božična glasba ni manjkala!Bilo je super, predvsem za Nemce, ki so tudi takoooo pogrešali Glühwein!
Komaj po tem večeru smo vsi dojeli, da se naše bivanje bliža koncu in da sem jaz tukaj še samo en teden in potem pridem!!!!!!!K lubiju, k družini, k Tigricam, k Žabicam, k mojim cimram, k vsem kolegicam..........Neverjetno se že veselim. Vendar je potem za mene še samo en mesec erasmusa in potem zares konec. Tukaj sem sklenla toliko novih prijatelstev in Portugalsko prav vzljubla, tako da že zdaj vem da ni dvoma, da bom vse to ful pogrešala! Zato se mi zdi, da je zdaj čas, ko najbolj uživam!Saj poskušamo vsi še najbolj izkoristit druženje, večerje, erasmus čage.
Torej.....se vidimo, lahko začnete odštevat!Samo še 6 dni!!!!!!!!!!!*

četrtek, 29. november 2007

Španija-survivel trip






Čeprav se je naše potovanje pričelo ob 5ih zjutraj z rahlimi zmešnjavami, ker se je naš peti član odločil, da ne gre z nami (saj se je res moral učit), se je hvala bogu potem vse razpletlo dobro.
Naše potovanje se je imenovalo survivel trip, ker smo seboj imele samo ročno prtljago (pa predstavljajte si 4 ženske brez oz. z minimalno kozmetike) in ker si vnaprej nismo rezervirale nobenega spanja. Tako smo optimistke proti večeru prispele v Madrid (saj smo vmes morale prit iz Coimbre v Porto, potem check in, potem let, potem pa še do centra Madrida).
Takoj nas je velemesto tako navdušilo, saj ni primerjave z glavnim mestom Lizbono na Portugalskem. Neverjetne, megalomanske nakupovalne ulice, palače, zgradbe, fontane in me v sredini vsega s prtljago vendar brez prenočišča. Nakar smo sledile par naslovom, ki smo jih vseeno imele in takoj pri prvem že našle malo poceni sobico( za 3 v katero smo se stlačle kar 4) v hostalu-hotel z eno zvezdico. Še zdaj smo prepričane, da je lastnica bila malo omejena, saj nam je ves čas nekaj govorila v španščini in se smejala, čeprav je vedela da je nič ne razumemo.
Po dobro prespani noči smo si tako dopoldne ogledale staro mestno jedro s kraljevo palačo, (vendar princa ni bilo tam) in popldne odšle v muzej Prado in si ogledale eno največjih zbirk Gojevih del. Večer smo zaključle z pivom v pravi cervejarni in potem uničene zaspale.
V ponedeljek pa spet nov dan in novo mesto. V bistvu smo kar cel dan potovale, saj smo iz Madrida letele v Girono in ne direkt v Barcelono. Ker nismo bile pripravljene na neverjetno nizke temperature v Madridu nam je žal vmes tudi Yvonne zbolela, tako da smo se v Barceloni takoj odpravile iskati prenočišče. Kar na avtobusni postaji smo rezervirale hostel, nakar dobim sms od znanca v Barceloni, da lahko spimo v njihovem stanovanju (vsi, ki ste bli na kongresu-pri Rubenu in Rui-ju-tako ta networking is working). Kot da se poznamo že celo večnost, sta bila skupaj s cimro neverjetno gostoljubna in vse pripravila za nas. Po dolgem razgovarjanju smo se odločile zbirat energijo za nov dan v postelji in zaspale.
In prišel je D-day!!!!!Samo za moj rojstni dan je posijal neverjeten sonček!Takoj po polnoči sem dobila prvi klic in potem je sledilo še neverjetno veliko čestitk-tako da hvala vsem, ki ste se spomnili na mene!Zjutraj smo si privoščile kraljevi zajterk, se uredile in se odpravile v mesto!Ves dan sem v različnih jezikih poslušala Happy birthday in si sproščeno ogledovala Barcelono, ki brez Gaudija ne bi bila to kar je. Njegove zgradbe, še bolj pa njegov park je res neverjeten. Po celodnevnem ogledu, sem zvečer upihnila 22 svečk, kar na dveh tortah in nardili smo neverjetno dobro domačo sangrijo. V igri smo skomponirali par zelo smešnih zgodbic in se pogovarjali o vsem mogočem. Ker so vsi španci morali na delo naslednji dan in smo tudi me bile utrujene, smo se odločili, da ne gremo ven, vendar v tople posteljice.
Zadnji dan smo izkoristile za dolgi pohod po malih in velikih uličicah Barcelone in se stežka poslovile od španskih okenc, palmic, lepega pristanišča, odštekanih trgovinic in zelo prijaznih ljudi. Izčrpane, utrujene in vse malo prehlajene, smo se odpravile na letališče in domov :(
Potovanje je bilo res neverjetno, veliko smo videle, kar se sploh ne da opisat, veliko lepih sponimov smo prinesle seboj, moj najlepši pa je seveda 22. rojstni dan v Barceloni.

četrtek, 22. november 2007

Prava srečkovička

Ko sem že skoraj obupala in se sprijaznila z dejtvom, da bom za svoj rojstni dan morala ostati sama doma (Brez vseh najboljših erasmus kolegov tukaj) se me je nekdo od zgoraj usmilil in rekel naj mi bo!Namreč danes, ko je res bil še zadnji dan me pokličejo iz ambasade in povejo da je moj pasuš prispel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tako grem jutri po posuš v Lizbono in potem v soboto za 5 dni v Španijo!!!!Res je da je že Grega bil zelo lepo, predčasno darilo za rojstni dan, vendar to pa še je lepše in najbolj nepričakovano!!!Tako da se danes kar sama kronam za srečkovičko dneva, tedna, mogoče celo leta!
Vam poročam kako je blo v Španiji ;)

sreda, 21. november 2007

Grega na obisku







Ne znam obisat pričakovanja, razbijanja srca in neverjetne vznemirjenosti, ko je tukaj bil 15. november in sem končno šla čakat Gregeja na letališče! Med ljudmi, ki so vsi čakali svojce, sem si izrinila prostor in seveda kot zadnja (ker so si dečki vzeli čas in prišli res zadnji) tudi jaz dočakala Gregeja in njegove prijatelje!Nato smo dve noči in en dan preživeli v Portu, nato 2 dni v Lizboni in 2 dni v Coimbri. Edino kaj je bilo slabo zraven vremena, je to, da je prehitro minilo!Imeli smo se res super. Mislim, da slike povejo še več. Poskušala sem jih prepričat v veliko ogledov, vendar to za njih ni bilo primarnega pomena. Tako smo valda imeli dva nepozabna party večera- enega v Lizboni in enega v Coimbri.
Žal pa se ne morem veselit Španije, ker kot zgleda ostanem doma, saj še vedno ni duha ne sluha o mojem potnem listu, brez njega pa ne morem na letalo. Tako da zdaj malo žalujem za Gregejom in Španijo, samo ne dolgo ;)

sreda, 14. november 2007

Po dežju je poslijalo sonce






Seveda ni vse tako črno kot je bilo v ponedeljek!Namreč v torek sem odpisala moj prvi test kr zelo uspešno (niti švinglat nisem rabla, ker nam je potem profesor dovolil, da lahko imamo vse zapiske zraven!-samo te vete kak so bla vprašanja!Tako si z zapiski itak nisi mogo dosti pomagat!). Vendar sem prvič začutla, da me je FDV kaj naučil, ker sem znala razmislit (in po moje) kar dobro odgovorit!Seveda so bila vprašanja v portugalščini, vendar sem lahko odgovoarjala v angleščini. No tudi slikat sem se šla ponovno za pasuš in upam da mi bo tokrat uspelo dobit pasuš!Ker če ne bom za rojstni dan v Coimbri sama, ker bodo vsi moji prijatelji v Španiji!
Drugače pa sem ta teden preživela zelo ljubljansko, ker sta bili tukaj Ksenija in Mateja in je blo tako kot v Ljubjani!Špricanje predavanj, dolgi pogovori ob kavi in ker tukaj nimamo Cantine meksikane, smo si same kuhale in bilo je zelo dobro!Tudi vino smo kuhale in kostanje jedle!Seveda pa sta Mateja in Ksenija mislili na mene in mi prinesli našo standardno pijačo borovničke, tako da je bila sobota kr naporna!
Najlepši pa je bil zadnji večer ko smo se lepo obleke in šle na večerjo in res jedle odlične ribe!Danes pa sta se zjutraj že ospravili proti Portu in ko sta mi povedali koliko imamo dela doma se najraje sploh ne bi vrnila. Ko sem jima pomahala v slovo so se pa začele moje priprave na lubija in mogoče sem zaradi tega tudi danes neverjetno odlično dobro razpoložena!Tako da samo še 26 ur in vidim Gregeja!!!
Vam sporočim kako sem ga napadla ;)

ponedeljek, 12. november 2007

Vse gre narobe

Joj danes pa res ni bil moj dan!Najprej smo se tak z comri skregali kako bomo plačali položnico za internet in ker se z njihovim predlogom nisem strinjala, me zdaj vsi grdo gledajo!Samo sem potem plačala položnico po njihovo in jim kupla male tortice in upam, da bo zdaj vse ok!No potem sem šla na predavanje in res nisem nič razumela, da me čisto sfustriralo. Nato si mislim grem domov pa preberem maile, nakar zvem da je moja prošnja za pasuš bila zavrnjena!!!!!Tako sploh ne vem kako bom šla v Španijo in potem domov!V glavnem brezveze!Pa še zdaj po vsem tem bi se naj učila, ker me jutri pa res čaka prvi test!
Edina svetla točka je to da ta teden pride moj lubi!!!!!!!!!!!!!Pa zvečer se Ksenija in Mateja vračata iz Lizbone, tak da me bota potolažli!
Kako pa ste vi kaj!Bom zelo hvaležna za kake vspodbudne besede!;)

nedelja, 11. november 2007

Kaj je novega






Internet smo uspeli prekinit, tako da imam internet še samo do konca novembra, samo bomo vseeno mogli plačat račun okrog 500 evrov!Samo sem se vseeno odločla na naložim slikice, da malo vidite kako smo se imeli z mojimi starši. Drugače pa imam seveda spet obisk in sta Mateja in Ksenija pri meni in je seveda noro. Te slikice pa dodoam v kratkem!Aja še to moj portugalski izpit se je prestavo na naslednji teden. Samo ne vem še točno kdaj se bom učila. Ni pomembno, glavno da uživamo ;)

ponedeljek, 5. november 2007

Mami in ati na obisku

Ta teden je bil nor!!!Prepotovali smo 9 mest v 6 dneh!Od Lizbone, Sintre, Coimbre, Porta, Fatime, Nazare, Evora, Lagos do Fara!To je skoraj cela Portugalska (če grete na zemljevid pogledat). Seveda to ne bi bilo mogoče, če ne si ne bi izposodili avta!V glavnem videli smo zelo veliko, doživeli še več. Mama in ata sta mi skuhala tudi pravo nedeljsko kosilo in me razvajala kolko je le šlo!Res sem neverjetno uživala. Od vsega pa se nam je v spomin najbolj vtisnil Porto! Vendar zdaj sem nazaj v realnosti in v četrtek me že čaka prvi izpit v portugalščini, za katerega se danes začnem intenzivno pripravljat. Dobili smo tudi prvi račun za internet, ki je gromozanski, ker nismo vedeli da moremo za vse ekstra plačat!Tak da mi ni jasno kaj bomo nardili, zato tudi žal ne bom dodala slik, ker je naše downloadanje in uploadanje omejeno!Žal sem na pogodbi podpisana jaz, tak da me ves čas skrbi, ker ne vem kako naj to uredim.
Vendar seveda v petek dobim spet nove obiske in upam da bom do takrat vse uredila in spet sproščeno uživala v erasmus življenju!

petek, 26. oktober 2007

Spet sama, vendar ne dolgo






Sploh ne vem kdaj je minilo, vendar en teden je naokrog in Anja in Tamara sta me zapustili, tako sem ostala spet sama, vendar v ponedeljek že prideta ata in mami!Se že veselim!V glavnem ta teden upam, da je bil tudi za moj obisk tako neverjeten in zanimiv kot zame!Veliko večernih druženj, veliko čag in predvsem (pre)malo spanca. Ta teden se je v Coimbri namreč začela Latada (kot neki koncerni teden ala Radio City-samo da traja 7 dni). Tako se vsak večer nekaj dogaja, vendar so vstopnice za koncerte kr drage. V glavnem pričelo se je s koncertom fada (tradicionalna melanholična glasba) in z zelo veliko čago seveda. Danes pa mislim, da bom šla pogledat na koncert, ker potem morem počasi nabirat energijo za nove obiske!Coimbra postaja vedno bolj jesensko-zimska, tako da nič več kopalk in ležanja na plaži :(

torek, 23. oktober 2007

Poletja je konec






Hja v nedeljo smo ujele še zadnje poletne sončne žarke in se odpravile v Figuelo de foz in bilo je res fantastično!Ležanje na plaži sredi oktobra ni ravno najbolj običajno, zraven pa seveda hrana party potem pa še slikanje v sto in eni pozi (mislim da smo skupaj nardile 100 slik-kaj šele če bi Tigrice ble tu). V glavnem zdaj se spet počutim ko prava turistka, ko mam turiste na obisku. Res prav prvil vidim določene stvari mimo katerih sem šla že naštetokrat. Drugače pa je tak fajn met obiske!Ves čas sem zaposlena. Ko pa sem na faxu pa onidve nakupujeta!Hi hi!V glavnem uživamo 100 na uro!Danes pa mamo caipirinha party!!!Se že veselimo!:)

sobota, 20. oktober 2007

Prvi obisk






In končno sem dočakala moj prvi obisk!Morem rečt, da sta Tamara in in Anja kar impresionirani nad Portugalsko in nad Portom in Coimbro!Ko sta prišli, sem organizirala welcome večer in sem spekla okrog 50 palačink in nardila boulo in povabla vse prijatelje in sostanovalce!In smo imeli zelo prijeten večer!Antonio (moj sostanovalec) je celo zaigral na kitaro in potem smo še meli kratko poučno urico o Sloveniji!Ko pa so se vsi odločili, da gredo še ven, smo me raje ostale doma, saj smo bile preveč utrujene. Danes pa smo naredile lepo turo po Coimbri, se najedle in zdaj gremo v večerno nakupovanje (ker pri nas ni običajno, da greš nakupovat po 9i uri!!!-tukaj pa!). Potem pa malo v lajf!V glavnem Anja in Tamara vam sporočata:Tukaj je ful lepo in je vsem lahko žal, če me ne pridete obiskat!!!!

torek, 16. oktober 2007

Joj kak fajn je erasmus




Kaj holeš več!Že skoraj vsak večer sem povabljena na večerjo ali pa jaz skuham kaj za moje erasmus prijatelje!V nedeljo smo meli spet pizza večer in nardili smo ogromno pizze, tako da sem jo dobila še za domov!Včeraj je kuhala Agata poljsko hrano!Jedli smo ribe z rižem (končno dobre ribe, ker mamo ribji market zraven hiše pa se še nikoli nismo spravli jih kupit in skuhat) in potem tako dobro sladico z jabolki!Čisto enostavno-enaka masa kot za palačinke, vendar malo bolj gosta in potem narezane jabolke vmes!!!Zakaj se nismo tega tudi mi kdaj prej spomnili??
V glavnem spet je vsega ostalo polno, tako da mam zdaj hladilnik poln dobrot!
Vsak torek pa se po predavanjih dobimo pri eni in zajtrkujemo skupaj in spijemo veliko kave!!Ja kako nam gre lepo!Samo se ne vrti vse okrog hrane ;)
Naša druščina Agata, Yvonne, Csilla in jaz (na slikah pa je tudi prijateljica od Yvonne, ki je na obisku) smo postale kot prijateljice iz Sex and the city :) Po vsaki noči se dobimo na kavi, da si poročamo kako je bilo!Kje sta Cilla in Yvonne prespali (hihi) in kolko telefonskih številk je katera zbrala (razen mene, ki jih ne zbiram :))Čeprav na koncu sem bla zmagovalka jaz!Ker smo šle v trgovino in sta naju nagovorila dva misionarja katoliške vere in smo zrecitirale standarne podatke :Slovenia, Poland, Germany, Hungaria. In potem public relations, chemistry, law, social sciences. Nakar mi je Jezus (eden izmed misionarjev) dal številko in rekel, da če bomo imele kakšen problem, da naj se kar oglasimo!ha ha .......
Tako da mam zdaj Jezusovo številko ;)
Drugače sem v pričakovanju mojega prvega obiska (Anja in Tamara) in že mam prav plan!!V glavem punci-v petek PALAČINKE-jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

petek, 12. oktober 2007

Prava gospodinja




Danes sem iz 3kg krompiraj naredila odlične njoke!Sploh nisem vedla, da je to tako enostavno in za mene zelo poceni!In ker me je dajalo malo domotožje, sem si kupla nove čevlje!!!Fuuul lepi so!!!No v glavnem sem prava gospodinja!Samo je ful fajn ko kaj skuhaš in potem povabiš vse na večerjo!

Erasmus izmenjava!

Res vsakomur, ki razmišlja o izmenjavi v katerikoli državi, lahko to samo podpiram!Sploh si znate predstavljat kolko novih izkušenj, kultur, mnenj, življenje in načinov preživljenja prostega časa to prinese s sabo!Vendar priznam, so tudi težki časi!Predvsem obsataja bistvena razlika med erasmus študenti, ki se lahko zanesejo na koga doma in imajo tam kako dolžnost(ki jo čutim jaz tudi do Tigric in Žabic in jih vse pogrešam FUL!) in vse, ki so doživeli v svoji državi samo razočaranja in zdaj tukaj iščejo srečo!No....moj študij je vedno boljši in imam tudi veliko prijateljev, samo se mi zdi da sem jaz ena taka duša, ki samo čaka, da sreča spet stare prijatelje, ki ji veliko pomenijo!In to ste vi!Še posebej pa Grega!Vse bivšre cimre(Za katere mi je ful žal, da to leto ne bomo stanovale skupaj, ker vas bom ful pogrešala), komaj čakam tudi na moje najboljše sošolce(Mteja,
Ksenija, Salecl, Maša-hmmmmm) in seveda Tigrice!!!!Predvem pa se najbolj veselim (to mi je postalo jasno komaj danes, ko sem se v portigalščini mogla predstavit pred kamero) Ljubljane pred Božičem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(upam da tudi z Gregejom) ker res je to moj najljubši čas!!!Uživajte!!Pa mislite tudi kaj na mene!Tamara pozdravi mi tamale Žabice!!!!Vsi ostali......pa lčakam na kaki komentar!Nekam zadržani ste......Vaša barbi

torek, 9. oktober 2007

Super večer

No ker čutim neko povpraševanje po mojih objavah na blogu, pišem kar 2 x na dan!Ha ha-samo danes ker mam tolko časa!
V glavnem hotela sem vam povedat, kako čudovit večer sem imela z erasmus študenti!Namreč že prejšnji teden smo se dogovorili, da bomo skupaj pekli pizzo (in ob tej prehrani tukaj je to pravi blagoslov)!Tako smo vsi prinesli s seboj, kaj bi pač radi imeli na pizzi. Najprej sem mislila, da nas bo samo enih par, vendar na koncu nas je bilo 9 in bilo je super!Od portugalke, do nemcev, do švicarja, poljakinje in slovenke (haha moja malenkost) smo vsi pomagali pri nastajanju pizze in seveda so se nam vsem že cedile sline!In nato smo pekli in čakali in potem comesali (jedli-po port.) najboljšo pizzo v mojem življenu!Po moje zato, ker je bilo vloženega tolko dela in ker smo bli vsi tako lačni!Bilo je za vse dovolj, vmes smo se pogovarjali o vsem mogočem in na koncu kot sladico popili malo Porto vina (ker je zalo sladnko). Bil je v glavnem tako lep in prijeten večer, da sem ga mogla opisat!Ni bilo kot v Sloveniji. Tam se pač dobiš na kavi, kosilu al pa ga piješ!Tukaj pa je bilo na enem mestu tolko različnih kultur, navad, mnenj in prijetnega pogovora v 3 jezikih!Res nekaj kar lahko rečem, da sem si predstavljala in upala, da bom doživljala kot erasmus študentka!Lahko pa z veseljem ponovimo tudi v slo!Vendar nobena pečica ponavadi ne dela (haha ne Mateja, Ksenija, Jernej, Maša).
Jaja ne bit preveč zavidljivi, saj drugače pa ko nimam predavanj, se pač trudim, da mi ni dolg čas!Pač sem na netu, pišem blog al pa grem v mesto al pa v trgovino, zvečer pa obvezno na aerobiko al pa ples!V glavnem najslabše je , če imaš preveč časa!Ker potem začneš razmišljat o sweet sweet home!Pogrešam vas!Vendar vseeno uživam v najboljšem času v mojega življena!*

ponedeljek, 8. oktober 2007

Prvi teden pravih predavanj in Lizbona za nagrado






Mislim, da sem se na prvi teden predavanj v portugalščini kar dobro psihično pripravla. Tako niti nisem bila tako presenečena ko sem po 3 urah predavanja uspela samo tu in tam razumeti kako besedo. Čez čas se pač navadiš, da bolj pasivno sediš v predavalnici in se sam sebi smejiš ali pa zasmiliš, ker nič ne razumeš. Vendar svetla točka vsega je, da sem se pri 2 predmetih (ki jih bom uveljavljala v slo) lahko dogovorila, da izpit pišem v angleščini. Tako bom sicer obiskovala vse presmete, vendar po moje naredila samo 2 ali 3 izpite. No..bomo vidli.
Predavanja kot taka, so ponekod zelo zmedena in neorganizirana (brez repa in glave, brez kakih slidov) zato je razumevanje še težje. Vendar vseeno mislim, da se moje znanje portugalščine izboljšuje iz dneva v dan. Danes sem se celo ves dan pogovarjala v portugalščini in so me ljudje celo razumeli!Glavno je, da ostaneš optimist!
Kot nagrada za uspešno prestan prvi teden, smo se tako ta vikend odpravili v Lizbono. Bilo je čudovito!Vreme je bilo super in Lizbona je neverjetno in veliko mesto. Seveda pa ni šlo brez zapletov. Prvi dan so mi namreč ukradli denarnico, tako da sem zdaj brez vseh dokumentov in kartic. Še vedno čakam na pravične ljudi, ki bodo denarnico poslali na policijo, samo imam vedno manj upanja v to.
Če bi morala opisat Lizbono na kratko, je zelo težko. Najprej si mogoče malo razočaran, ker vsi pravijo, da si je ne moreš ogledat v 2 dneh (mi pa smo po 3 urah vidli vse znamenitosti), vendar potem, ko raziščeš vse majhne kotičke in ujameš utrip mest in jo doživiš zvečer, ko so vsi ljudje na ulici ali v restavracijah, je neverjetno. Drugi dan, smo si ogledali še znamenitosti (Belem) zunaj centra in bila sem res impresionirana. Žal nam je zmankalo časa in energije, da bi šli še do plaže, bom pač naslednjič raziskala še to. Res najboljši občutek pa je bil ta, da nisi pod nobenim pritiskom, da moreš vse videt, ker sem ves čas vedela, da to zagotovo ni moj zadnji obisk Lizbone!
V glavnem komaj čakam, da jo lahko razkažem vsem, ki me pridete obiskat!

nedelja, 30. september 2007

In že je en mesec okrog






Sploh mi ni jasno kako, vendar en mesec je že okrog. Vendar to je dober znak, če se ti čas ne vleče, potem veš da se imaš fajn. Moj intenzivni tečaj portugalščine se je zaključil in zelo bom pogrešala prijazne profersorice, predvsem pa ostale erasmus študente. Zdaj sem prepuščena sama sebi, ker mislim, da ni nobenega drugega erasmus študenta novinarstva tukaj. Moram priznat, da me je prav malo strah prvega predavanja, ker vem da ne bom nič razumela, samo se bom dala presenetit!
Seveda kot vsaki vikend sem tudi ta vikend bila na izletu. V soboto smo namreč vsi erasmusi šli v Tomar. Nikoli več. Ne morem ravno rečt da je slabo mesto, ker je bolj vas. Je par lepih cerkvic in še lepša templarska trdnjava na vrhu griča, vendar to je to. Ker je deževelo sem potem pol dneva preživela v kavarni. Kar sicer ni blo slabo, ker sem poskusila sladke specialitete portugalske, vendar se je dan kr vlekel. Zvečer sem tako premočena prišla domov in se odločila, da grem na izlet še samo v majhnih skupinah (ker ne rabiš nobenega čakat) in na lastno pest. Ker sam odločiš kaj boš šal pogledat.
Tako grem naslednji teden v Lizbono. Ravnokar pa sem rezervirala lete, ker bom rojstni dan preživela v Barceloni!!!!!!
Komaj čakam. Najbolj pa se veselim vseh obiskov!